Letne gume brezplačno

SREČNA NAGRAJENKA nagradne igre je MILICA BOBNARIČ.


 

Spletna trgovina www.superguma.si, v sodelovanju z proizvajalcem pnevmatik Uniroyal, bo srečnemu izžrebancu podarila komplet 4 letnih pnevmatik Uniroyal dimenzij 205/55 R16 RainSport 3. V nagradni igri lahko sodeluje vsak državljan Republike Slovenije, ki v obrazec vpiše svoje pravo ime in priimek ter veljavni e-poštni naslov. S sodelovanjem v nagradni igri »Osvoji komplet letnih pnevmatik Uniroyal popolnoma brezplačno!« se strinjate s splošnimi pogoji, ki so objavljeni tukaj. V nagradni igri je mogoče sodelovati od 28. marca 2017 do vključno 3. maja 2017 do 12.00 ure. Srečni nagrajenec nagradne igre bo izžreban 3.5.2017 ob 16.00 uri. Žrebanje bo potekalo v prostorih podjetja Bartog d.o.o. Trebnje, Obrtniška ulica 18. Žrebanje bo izvedeno s pomočjo spletne aplikacije "Random Name Picker". Nagrajenec bo obveščen preko elektronske pošte, srečnega nagrajenca bomo objavili na Facebook profilu SuperGuma.


Srečni nagrajenec, bo prejel komplet 4 letnih pnevmatik Uniroyal 205/55R16 91V RainSport 3. Nagrajenec v tem kompletu prejme fizično 4 pnevmatike. Podeljena nagrada ni prenosljiva na druge osebe. Nagrada ni izplačljiva v denarju. Pogoj za sodelovanje v nagradni igri je tudi, da na svojem Facebook profilu delite povezavo do nagradne igre. Obvestilo o delitvi boste prejeli na vaš e-poštni naslov.

Zamenjava zimskih pnevmatik z letnimi pnevmatikami?

Ob menjavi zimskih pnevmatik za letne gume je potrebno pnevmatike predhodno pregledati ali ustrezajo zakonu in so varne za vožnjo. Predvsem moramo biti pozorni na globino profila, ki mora po zakonu znašati minimalno 1,6 mm skozi celotno letno sezono. Priporočamo, da na svojem vozilu uporabite pnevmatike, ki imajo vsaj 3 mm profila in niso starejše od 5 let. Pnevmatike in platišča je potrebno pred montažo uravnotežiti in napolniti s primernim tlakom. V primeru, da so bile letne gume nameščene v predhodni sezoni na prednjo os jih sedaj namestite na zadnjo, da preprečite morebitne nepravilnosti pnevmatike zaradi vrtenja. V primeru, da pnevmatike niso pravilno uravnotežene, boste med vožnjo v vašem vozilu čutili močno tresenje na volanu, kar bo povzročilo, da bo vožnja nelagodna in moteča, trpeli pa bodo tudi vitalni deli podvozja, kot so končniki, zglobi, roke,… Ti se bodo s tresenjem hitreje obrabili in bodo potrebni zamenjave. Uporaba zimskih pnevmatik v poletnih mesecih ni priporočljiva saj se bodo v letnem času pnevmatike hitreje obrabljale, poleg tega imajo veliko večji kotalni upor in zaradi tega večjo porabo goriva. Letne pnevmatike pa v zimskem času odsvetujemo, saj imajo zaradi nizkih temperatur slabši oprijem zaradi trše zmesi pnevmatike. V primeru, da zaradi nesreče, prekrška oviramo promet na cestišču, oziroma povzročimo zastoj, nas lahko policist oglobi s kaznijo v višini 200 evrov + 5 kazenskih točk. Poleg menjave pnevmatik pa ne pozabimo tudi na ostale dele vozila, preveriti je potrebno brisalce, zamenjati filter v potniški kabini, preizkusiti klimatsko napravo in jo po potrebi napolniti, preveriti akumulator in druge vitalne dele vozila, zelo pomembno je tudi pranje podvozja, saj je bilo v zimskem času izpostavljeno soli in peski na cesti, v primeru, da se je na vozilu pojavila rja, jo potrebno odstraniti in vozilo primerno zaščititi. Ko izbirate letne gume je potrebno preden se podamo v iskanje poznati pomen oznak na pnevmatikah, najlažje poiščemo pnevmatike za naše vozilo tako, da preverimo katere pnevmatike imamo nameščene na vozilu in jih primerjamo z zapisom v homologacijskem dokumentu. Najpomembnejše oznake na letnih pnevmatikah so širina, presek ter velikost pnevmatike, ki jo merimo v colah. Hitrosti razred ter nosilnost same pnevmatike. Ob nakupu novih pnevmatik bodite pozorni tudi na porabo goriva, oprijem ter hrupnosti pnevmatike v stiku s cestiščem. Oprijem pnevmatik je odvisen od njene kemijske zgradbe, oblike profila in podlage po kateri vozimo. Ko boste izbirali pnevmatike za svoje vozilo, upoštevajte pomembne lastnosti gume in poiščite najboljše razmerje med ceno in kvaliteto, včasih se tudi zgodi, da imajo cenejše pnevmatike boljše lastnosti kot dražje pnevmatike. Zato priporočamo, da v primeru, da se ne morete odločiti katere letne gume izbrati pokličete naše svetovalce na brezplačno modro številko 07 34 62 493 ali nam pišite na naš e-poštni naslov info@superguma.si in z veseljem vam bomo pomagali!


Želimo vam srečno, varno in udobno vožnjo!