TESTI ZIMSKIH PNEVMATIK 2018/2019

Na letošnjih testih so testirali 28 pnevmatik v dveh dimenzija; 175/65R14 ter 205/55R16.

Na testu sta se najbolje – z oceno zelo priporočljivo – odrezali dve pnevmatiki, ki spadata med pnevmatike prestižnih znamk.Najbolj sta se odrezali pnevmatiki Continental Winter Contact TS860, ter Dunlop Winter Response 2.

Osem pnevmatik je dobilo oceno priporočljivo večinoma zaradi posameznih slabosti pri različnih merilih. Firestone Winterhawk 3 je imel težave na mokrem, Nokianova, Goodyearova in Esa-Tecarjeva pa so imele težave na snegu ter slab bočni oprijem. Na mokri cesti, pa so imele težave Vredestein, Debica in Sava. Debica in Sava sta dobili slabšo oceno ker sta imeli težave tudi na suhi cesti.

 

Pri dimenziji 205/55 R16 so testirali 16 pnevmatik. Pnevmatike so primerne za srednje do večje avtomobile.

Najbolje so se odrezale tri pnevmatike prestižnih blagovnih znamk, ki so dobile oceno zelo priporočljivo, enajst pnevmatik je dobilo oceno priporočljivo, po ena pnevmatika pa je dobila oceno priporočljivo z omejitvami in oceno ni priporočljivo. Na prvih treh mestih razpredelnice so pnevmatike Continental Wintercontact TS 860, Goodyear Ultragrip 9 in Dunlop Winter Sport 5. Najslabšo oceno je dobila Semperit Speed Grip 3.

Več si oglejte v spodnji tabeli.


privzeto: https://www.amzs.si/motorevija/pnevmatike/testi/2018-09-27-amzs-test-28-zimskih-pnevmatik-dveh-dimenzij