Rekreativni kolesar Alojz Poglavc iz Grma pri Trebnjem, je svet ultramaratonskega kolesarstva vnovič presenetil z zmago na letošnji Dirki okoli Slovenije (DOS).

Za dobrih 1.200 km je potreboval 46 ur in 45 minut, za kar mu iskreno čestitamo.

 

1.            V Sloveniji postajate čedalje bolj prepoznavni, po številnih uspehih, ki ste jih dosegli. Čedalje bolj ste poznani po vzdevku »Lojz Lokomotiva«. Ali lahko poveste, kakšen je vaš recept za uspeh?

Hvala za čestitke in lepe želje. Ja veliko truda in odrekanja je potrebno za prehodit pot do željenih uspehov. Recept je vztrajati in »borbati« se.

2.           Izmed vseh športov, zakaj ste se odločili ravno za kolesarstvo?

Kolesarstvo je zelo prikladno za mnogo dejavnosti v vsakdanjem življenju. Lahko se pelješ v službo, greš po opravkih ali na dopust...Tako rekoč od nekdaj sem tesno povezan s kolesom in je postal del mene.

3.           Glede na to, da ste se ekstremne dirke udeležili že drugič, kako ste se tokrat  psihološko pripravili na ta podvig? Ali vas je bilo česa strah? Vas je kaj presenetilo? Kako je za vas osebno potekala tekma?

Posebnih psiholoških prijemov ne uporabljam, stvar mi je jasna. Pazim le, da me kdo ne »skipa« (beri poškodba) in ostanem cel. To je bil edini strah, če mu tako rečemo. Presenečenj ni bilo tokrat. Z ekipo smo tekoče opravili vožnjo, edina težava je bila navigacija, kjer smo nekajkrat zašli in izgubili dragocen čas. Za naprej gledamo, da bo tega manj.

4.            Za varno in hitro pot so potrebne tudi pnevmatike? Katere uporabljate vi? Kako ste z njimi zadovoljni?

Moja izbira so Vredestein Fortezza Senso all Weather tubularji. So lahki in hitri, kar mi je najbolj všeč.

5.            Kakšni so vaši naslednji cilji?

Letošnjo sezono se odpeljemo avgusta na Race Around Austria, ki je najbolj zahtevna dirka v Evropi z 2200 km in 30000 mnv. Želimo jo odpeljati do konca. Držite pesti.


             VIR:  https://www.facebook.com/pg/LojzLokomotiva/posts/