MICHELIN se vrača v Francijo, MotoGP Le Mans 2016

MICHELIN se vrača v Francijo, MotoGP Le Mans 2016


Ekipa Michelin se bo ta vikend preselila v domovino, kjer se pripravlja peta dirka svetovnega prvenstva v MotoGP™ 2016, ki se bo odvijala na zgodovinskem dirkališču Le Mans v Franciji.


Po štirih preteklih in zelo različnih dirkah v letošnjem letu, je Michelin z uporabo vseh zbranih podatkov na preteklih dogodkih in podatke iz testa v Jarez-u izdelal poseben set pnevmatik, ki bodo zagotavljaje najboljše lastnosti na dirkališču v Le Mans. Dirkališke dolžine 4185 metrov je postreže z veliko pelji/ustavi situacij, ki omogočajo pozno zaviranje in močno pospeševanje iz zavojev. Devet desnih zavojev in pet levih zavojev na pnevmatike ne bo imelo posebnega vpliva ampak zaradi večjega števila desnih zavojev bodo pnevmatike MICHELIN Power Slick nameščene na zadnjem kolesu imele asimetrično zasnovo z tršo zmesjo pnevmatik na desni strani. Pnevmatike bodo na voljo v mehki izvedbi (beli rob) in srednje trdi izvedbi, ki bodo na dirki v Le Mans uporabljene prvič v letošnji sezoni. Sprednja pnevmatika bo na voljo v vseh treh trdotah, v mehki izvedbi (beli rob), v srednje trdi izvedbi (brez roba) in v trdi izvedbi (rumen rob). Nove MICHELIN Power Slick pnevmatike z novo strukturo, ki je mehkejša bo še posebej primerna za pričakovane nižje zunanje temperature na dirkališču. V primeru dežja in mokrega dirkališča bodo na voljo tudi MICHELIN Power Rain pnevmatike v mehki (moder rob) in trdi izvedbi (brez roba).


Peta dirka MotoGP prvenstva se bo odvijal na zgodovinskem dirkališču Bugatti, ki je poimenovano po slavnem oblikovalcu in izdelovalcu vozil Ettore Bugatti. Dirkališče je urejeno na delu proge, kjer se je včasih odvijala legendarna dirka 24H Le Mans in na dodatno zgrajenem delu dirkališča. Družba Michelin ima bogato zgodovino na omenjem dirkališču z 24 zmagamai, ki vključujejo 18 zmag na legendarni dirki 24H Le Mans od leta 1988. Francoski Grand Prix je bil vedno v odlični navezavi z dirkači in publiko, kar se je izkazalo tudi pri letošnji dirki kjer so organizatorji prodali vse razpoložljive karte za ogled dirke.


Michelin in vsi ostali udeleženci MotoGP bodo pričeli z vožnjami na dirkališču Le Mans v petek 6.5.2016, kjer se bosta odvili dve praktični vožnji, ki se bo nadaljevala v soboto zjutraj z še eno praktično vožnjo. Dirka za kvalifikacije se bo odvila v popoldanskem času, kjer se bodo dirkači borili za startne pozicije na nedeljski dirki dolgi 28 krogov, ki se bo pričela ob 14.00 uri po lokalnem času.

Nicolas Goubert – Namestnik direktorja, Tehnični direktov in nadzornik MotoGP programa:

»Vremenske razmere v Le Mans-u so večinoma spremenljive zato moramo biti pripravljeni na vse od dežja, oblačnega vremena in nizkih temperatur, vročine in svetlobnih odsevov iz tal. Dirkališče Le Mans ne predstavlja večjih težav z obrabo pnevmatik, največja težavo nam predstavlja zagotoviti vse potrebno za spremenljive vremenske razmere.«

Piero Taramasso – Manager programa dvokoles v Motorsport skupini:

»Ta vikend je za nas zelo pomemben, saj je to naša domača Grand Prix dirka na kateri se želimo vsi izkazati. Na dirki nas bo spremljajo veliko število gostov iz Michelin, ki nas bodo podpirali prav tako pa tudi pričakujemo veliko število francoskih navijačev, ki vsi želijo videti, da uspemo saj je Michelin zelo pomembno ime v Franciji na katerega so vsi ponosni. Na voljo imamo širok spekter pnevmatik za katere upamo, da bodo zmogle kljubovati ne glede na razmere, ki se bodo pojavile na dirkališču. Mi smo pripravljeni in delamo vse, da bo dirka zelo zanimiva in da bo množina videla tisto, kar si želi videti.«

Michelin MotoGP™ RACECARD

MICHELIN RACECARD Le Mans 2016

Uradna stran MotoGP Le Mans: http://www.motogp.com/en/event/France