Podjetje TMD Friction, eden vodilnih ponudnikov zavorne tehnologije za trg originalnih delov in poprodajni trg, je razvilo novo, okolju prijazno embalažo za lastno linijo zavornih diskov za osebne avtomobile, Textar, s katero bodo vsako leto prihranili do 40 ton plastike.
 
Plastično folijo, ki je do sedaj v embalaži ločevala zavorne diske Textar, bo tako nadomestila valovita lepenka, ki bo preprečevala, da bi se s premazom zaščiteni diski, dotikali med sabo.

Na poprodajnem trgu so zavorni diski na voljo kot kompleti osi, mehanične delavnice pa prejmejo zavorne diske pakirane v ploščatih škatlah. V primeru, da sta v paketu dva diska, se lahko površina prevleke diska med transportom, zaradi drgnjenja težkih zavornih diskov, zelo hitro poškoduje. Zato so prej posamezne diske takoj po izdelavi zapakirali v plastično folijo, ki je ščitila diske pred obrabo in preprečila zlepljenje sveže premazanih diskov.


Vrhunski izdelek podjetja TMD Friction ni opredeljen samo zgolj s svojo tehnično zmogljivostjo, temveč tudi z ekološkim odtisom, ki ga pušča za seboj pri proizvodnji in uporabi: obloge za diske na vodni osnovi, torni materiali brez bakra in izogibanje škodljivemu antimonu - pri razvoju in uvajanju izdelkov se pri podjetju TMD Friction vedno upošteva okolju prijazne rešitve.

Pri TMD Friction se bodo sedaj popolnoma znebili plastične folije in tako dajejo na neodvisnem poprodajnem trgu še en zgovoren primer trajnostnega razvoja in zmanjšanja ekološgega odtisa.

»Vsako leto se po vsem svetu proizvede več kot 400 milijonov ton plastike, več kot tretjina pa se je porabi za embalažo. S prehodom na kartonsko embalažo bomo v prihodnosti prihranili skoraj 40 ton plastike na leto, kar bo pomembno prispevalo k našemu okolju, « pravi Dalibor Stojnic, vodja kategorij pri TMD Friction. "V delavnici sedaj ne bo več potrebno ločevati odpadkov, saj bodo lahko vso prazno embalažo enostavno poslali v reciklažo."

Po juliju 2020 se bo embalaža postopoma menjala. Nova embalaža zavornih diskov TMD Friction za osebne avtomobile bo na trg prišla po prodaji obstoječega inventarja.


O podjetju TMD Friction
TMD Friction, hčerinska družba Nisshinbo Holdings Inc., je vodilni svetovni proizvajalec zavornih oblog za avtomobilsko in zavorno industrijo. Poleg zavornih oblog, kolutnih in bobnastih zavor za avtomobile in gospodarska vozila. Portfelj izdelkov podjetja vključuje tudi dirkaške zavorne obloge namenjene avtomobilskim dirkam ter za trenje specifične materiale. TMD Friction zalaga svetovni trg rezervnih delov z blagovnimi znamkami Textar, Nisshinbo, Mintex, Don, Pagid in Cobreq. TMD Friction razvija in proizvaja torne obloge za industrijo pod blagovno znamko Cosid. Skupina TMD Friction ima lokacije v Nemčiji in drugod po Evropi ter v ZDA, Braziliji, Mehiki, Kitajski in na Japonskem. Zaposlujejo približno 4700 ljudi po vsem svetu. Več informacij o TMD Friction najdete na www.tmdfriction.com