Strešni kovčki in nosilci koles Menabo

Tyre Armour sredstvo za preventivno zaščito pnevmatik proti predrtju


Tyre Armour je posebna zaščitna tekočina za pnevmatike, ki je bila razvita z namenom, da v primeru predrtja pnevmatike z svojim delovanjem zaustavi padec tlaka v predrti pnevmatiki. V samo pnevmatiko se tekočina natoči skozi zračni ventilček. Proizvod Tyre Armour ne vsebuje kislin in prav tako tudi ne hlapljivih organskih spojin. Sredstvo Tyre Armour vsebuje etilen glikol (organska spojina). Zaradi centrifugalne sile, se tekočina enakomerno porazdeli znotraj pnevmatike in ustvari poseben zaščitni sloj. Z uporabo izdelka Tyre Armour vam ne bo več potrebno skrbeti za vašo varnost v primeru predrtja pnevmatike (tudi pri visokih hitrostih na avtocesti). Poleg tega ne boste imeli dodatnih stroškov s popravilom pnevmatike. Izdelek preprečuje predrtje pnevmatik, ohranja konstantni tlak in podaljšuje življenjsko dobo pnevmatike. Izdelek velja za eno izmed najzanesljivejših zaščit pnevmatik na tržišču. Primeren je za uporabo na osebnih, tovornih vozilih, avtobusih, tovornjakih in delovnih strojih. Motoristi boste z uporabo sredstva varno vozili na dveh kolesih. Še posebej nam izdelek koristi pri vozilih namenjenih za offroad in kolesarje, ki so v cestnem prometu najbolj ranljivi.

Karakteristike

Zaščita pnevmatike

Tyre Armour ščiti pred predrtjem 95% pnevmatike, ki se dotika cestišča in 75% pnevmatike, ki je v stiku občasno. Pnevmatiko ščiti v primeru, ko predrtje posledica tovarniške napake ali napak nevidnih za oko. Zelo pomembna lastnost je, da zagotavlja konstantni tlak. Zmanjšuje skupno obrabo pnevmatik in s tem podaljšuje življenjsko dobo pnevmatike. Uporaba Tyre Armour je preventivna, pomaga tudi pri enakomernem razporejanju toplote na celotni pnevmatiki. Pnevmatika, ki dela na visokih temperaturah, je pogosto izpostavljena visokemu tlaku, lahko med vožnjo poči.

Varnost na poti

Optimalni tlak v pnevmatiki močno vpliva na vozne karakteristike, stabilnost vozila in zavorno pot. Zaustavljanje vozila na cesti zaradi predrtja pnevmatike predstavlja veliko in hkrati nepotrebno nevarnost za vas in vaše sopotnike. Nizek tlak v pnevmatiki povzroča odstopanje pnevmatike od platišča. Vožnja skozi ovinke tako postane vzrok številnih nesreč tudi s smrtnim izidom. 9% vseh nesreč v Evropi je posledica nezadostnega tlaka v pnevmatikah. Nemška organizacija DEKRA, ki se ukvarja z varnostjo izdelkov je dokazala, da je kar 41 % vseh nesreč v cestnem prometu posledica neprimernega stanja pnevmatik.

Zmanjšuje porabo

Uporaba Tyre Armour predstavlja zmanjšan stroške pri popravilu krpanju pnevmatike. Eno polnjenje pnevmatik zadošča za celo življenjsko dobo pnevmatike. Povečuje življenjsko dobo pnevmatike tako, da zagotavlja stalen optimalen tlak. Posledično je obraba pnevmatike manjša. Nizek tlak v pnevmatiki povzroča večjo porabo goriva. Vsaka pnevmatika, v kateri je tlak samo 10 % nižji od optimalnega, povečuje porabo goriva za en odstotek.

Zmanjšuje negativni vpliv na okolje

Ameriška organizacija »US Department of Transportation«, poroča, da se samo v ZDA letno zaradi neprimernega tlaka v pnevmatikah dodatno izpusti v ozračje 26 milijonov ton ogljikovega monoksida. Evropska unija je objavila podatek, da že 0,4 bara zmanjšan tlak poveča porabo goriva za 2 % ter zmanjša življenjsko dobo pnevmatike za 25 %. Evropska unija ocenjuje, da nizek tlak v pnevmatikah povzroča letno za več kot 20 milijonov litrov nepotrebno porabljenega goriva, zaradi česar se v ozračje sprosti do 2 milijona ton CO2. Zaradi krajše življenjske dobe pnevmatik pa na odpadu predčasno konča preko 200 milijonov pnevmatik.

Preizkus na pnevmatikah
Oglej si podroben pogled artikla Tyre Armour tukaj.