Zimske gume za osebna in SUV vozila

Potrebujete nove zimske gume za vaše osebno in SUV vozilo? V ponudbi imamo kakovostne zimske gume različnih proizvajalcev po ugodnih cenah. Poiščite gume s pomočjo iskalnika pnevmatik, v primeru da potrebujete pomoč nas pokličite na telefonsko številko 07 3462 493 in pomagali vam bomo.

Filtriraj prikazane artikle
Nosilnost
Filtriraj prikaz
  • Cena (najnižja najprej)
  • Cena (najvišja najprej)
  • Naziv izdelka (A-Ž)
  • Naziv izdelka (Ž-A)
  • Zaloga (naraščujoče)
  • Zaloga (padajoče)
  • Popularnost (najvišja)
Št. prikazanih artiklov

Zimske gume za osebna in SUV vozila

Zimske gume so obvezna oprema – kaj morate vedeti o njih?

S sredino novembra vsako leto poleg mraza, ki se zajeda v prste in veselega pričakovanja božičnih in novoletnih praznikov pride dan, ko je potrebno letne gume pospravili v klet in vašega jeklenega konjička obuti v zimske gume. To je gotovo eden pomembnejših opravkov, ki jih imate v začetku zime - če tega iz takšnih ali drugačnih razlogov ne boste storili, vas lahko, če vas ustavijo možje v modrem, doleti denarna kazen, poleg tega pa lahko z letnimi gumami na cestah pozimi povzročite nesrečo, saj lahko pride do zdrsa. Investirajte raje v kvalitetne zimske gume in bodite to zimo brez skrbi.

Zakaj je namestitev zimskih gum nujna?

Zamenjava letnih gum za zimske je nekaj, kar morajo vozniki avtomobilov storiti prav vsako leto. To jim zapoveduje zakonodaja, natančneje Zakon o varnosti cestnega prometa. 114. člen tega zakona določa, da morajo biti vsa vozila od 15. novembra pa vse tja do 15. marca opremljena z zimsko opremo, med katero, seveda, spadajo tudi gume, primerne za zimski čas. Ta zapoved ni sama sebi namen, temveč so zimske gume narejene tako, da vozniku v zimskih razmerah zagotavljajo večjo varnost – v ta namen imajo globlji profil, s tem pa tudi boljši oprijem, poleg tega pa na mrazu ne otrdijo, kot se to zgodi z letnimi gumami. Tako z neuporabo zimskih gum pozimi ne kršite le zakona, temveč tudi ogrožate svoje življenje.

Kako izbrati kvalitetne zimske gume?

Vsak proizvajalec vam bo brez težav zatrdil, da so njegove gume najboljše in ravno tisto, kar potrebujete za varno zimo na cesti. A to ni nič drugega kot spretna marketinška poteza, zato je pri izbiri zimskih gum potrebno upoštevati tudi neodvisna testiranja. Enega takih pri nas vsako leto izvede AMZS. Testiranje izvajajo tako na obstoječih kot na novih gumah, ki so že v prosti prodaji, nato pa izdajo rezultate testiranj, v katerih je zapisana primerjava med posameznimi gumami. Na spletu poiščite rezultate testiranj in se pozanimajte, s katerimi gumami se boste najvarneje vozili po zaledenelih in zasneženih cestah, ki so pogosto tudi nevarne.

Kje kupiti gume?

V spletni trgovini Super Guma vam nudimo zimske gume za vse vrste vozil – izbirate lahko med različnimi vrstami, sezonami (tudi poleti lahko svoje gume kupite pri nas), širino, premerom, višino, nosilnostjo in še čim. Naša spletna stran je pregledna, na njej boste zlahka našli gume za vaš tip avtomobila, zato pa ne boste potrebovali nikakršnega posebnega znanja.

Kako skrbeti za gume?

Tudi, če ste prebrali rezultate neodvisnih testiranj in menite, da ste se pri izbiri najkakovostnejših zimskih gum za vaš avtomobil pravilno odločili, se vaše gume lahko hitro obrabijo, če zanje ne boste pravilno skrbeli. Obrabljene gume pa svoje naloge ne opravljajo in lahko na poledeneli cesti predstavljajo nevarnost. Pri skrbi za gume je med pomembnejšimi vidiki tlak.
Tlak v gumah lahko odločilno vpliva na to, koliko časa vam bodo gume služile. Ne preveč ne premalo tlaka v gumah vam na cesti ne dela nobene usluge, saj prenizek tlak zmanjša oprijem gume, previsok tlak pa lahko poleg tega povzroči celo eksplozijo.
Zimske gume so del zimske opreme vsakega avtomobila in neuporaba vam lahko v najboljšem primeru prinese denarno kazen, v najslabšem pa lahko z neuporabo zimskih gum v zimskih razmerah ogrozite svoje življenje ter življenja vaših sopotnikov in ostalih udeležencev v prometu. Gume za svojega jeklenega konjička boste najhitreje in najlaže našli na spletni strani Super Guma. Obiščite nas in kmalu boste ugotovili, da se naša spletna stran ponaša s številnimi lastnostmi, zaradi katerih vam bo iskanje novih, kakovostnih zimskih pnevmatik močno olajšano – tudi, če se na avtomobile ne spoznate.