Zimske gume Falken EuroWinter HS449

Zimske gume Falken EuroWinter


Zimske gume Falken EuroWinter HS449

Pnevmatike Falken v Evropi

Podjetje Falken sodi med najuspešnejše proizvajalce pnevmatik. V japonskem podjetju Sumitomo Rubber Industries Ltd. Ima visoko zmogljiva znamka posebej velik pomen, med drugim kot predstavnik zmogljivosti in imidža v mednarodnem dirkalnem športu.

Izdelane za vas z varnostjo

Ne samo v dirkalnem športu, zibelki pnevmatik Falken, temveč tudi v javnem cestnem prometu, sta varnost in zanesljivost na prvem mestu. Prav tukaj morajo pnevmatike ponujati najvišjo mero varnosti, zanesljivosti in udobja. Predvsem pozimi, v najtežjih zunanjih pogojih, na ledu in snegu, v dežju in plundri, prispevajo pnevmatike največ k temu, da varno in zanesljivo prispete na cilj. Vseeno, za katere visoko zmogljive pnevmatike Falken se odločite vozite varno. Tega ne potrjujejo le preizkusi strokovnega tiska, temveč tudi veliko naših zadovoljnih strank.

Dobro pripravljeni na zimski čas

Pozimi so ceste za voznika pogosto manj varne kot poleti. Kajti na mokrem, snegu in ledu pnevmatika nima tako dobrega oprijema kot na suhem cestišču.Pri temperaturah v enomestnem razponu se zmogljivostne lastnosti poletnih pnevmatik močno poslabšajo. Gumene zmesi postanejo trde in se slabše sesedejo s hrapavo površino cestišča. Oprijem popusti.

NAREJENE ZA TEŽKE NALOGE

Zimske pnevmatike se od letnih ne razlikujejo samo po zunanjosti. Tudi v gumeni zmesi in konstrukciji pnevmatike obstajajo občutne razlike. Kajti zimske pnevmatike morajo ponujati več kot letne: visoke hitrosti na suhem, varnost na mokrem in predvsem najvišjo mero oprijema na ledu in snegu.

Perfekcija v podrobnostih

Da zimska pnevmatika v hladnem letnem času zadosti obremenitvam in zahtevam, so zimske pnevmatike sestavljene iz veliko visokokakovostnih materialov in konstrukcijskih podrobnosti.

Inovativna oblika tekalne površine

Izpopolnjena oblika profila, ki poteka v smeri vožnje, pnevmatike EUROWINTER HS449 z dvema širokima vzdolžnima žleboma in velikimi prečnimi žlebovi zagotavlja odlične zmogljivosti na mokrem in izboljšuje oprijem na snegu. Poleg tega skrbi optimizirana razporeditev 3D-lamel za občutno boljši oprijem na snegu in ledu, skrajšane zavorne poti in neposredno upravljanje.

Povečani delež silicija

Silicij stabilizira v gumeni zmesi spojno mrežo sestavin, ki so v njej, in med drugim poskrbi za to, da je zaradi višje skupne trdnosti gumena zmes lahko mehkejša. V zimskem vsakdanjiku to skrbi za več oprijema in s tem za dodatno varnost pri hkrati daljši življenjski dobi.

Optimizacija polimernih spojev

Težava mnogih pnevmatik je slabše upravljanje na mokrem cestišču. Pri seriji Falken EUROWINTER HS449 smo s povečanjem kompozicije stirola v kavčuku občutno optimizirali zmogljivosti na mokrem cestišču.

Odličen oprijem na ledu in snegu

Globoki sneg v Alpah, zaledenele podeželske ceste ali sneg na avtocesti, zahteve za moderno zimsko pnevmtiko so se zelo zvišale – predvsem seveda aspekt varnosti. S tem izzivom smo se soočili in z pnevmatiko EUROWINTER HS449 izdelali prepričljivo zimsko pnevmatiko.


FALKEN TYRES - Spot EUROWINTER HS449 from Marius Althof on Vimeo.

EUROWINTER HS449 / HS449 RUNFLAT

Odlične lastnosti naše visoko zmogljive zimske pnevmatike:

 • zelo dober oprijem in zanesljive zavorne lastnosti 
 • odlična zmogljivost na mokrem 
 • izpopolnjena oblika tekalne površine s 3D-tehnologijo lamel 
 • neposredno upravljanje in visoka smerna stabilnost 
 • izboljšano zvočno udobje in kotalni upor.

EUROWINTER HS437 VAN

Zimske pnevmatike posebej za kombije:

 • stabilne in zanesljive pri visokem tempu
 • izboljšana trakcija in zavorni učinek
 • zelo dobra odpornost proti vodnemu klinu in odlična zmogljivost na snegu in plundri
 • zmanjšan kotalni hrup za največje udobje pri vožnji

EUROWINTER HS435

Optimalna zimska pnevmatika za male avtomobile in srednji razred:

 • nova, izboljšana silicijeva zmes tekalne površine
 • prvovrstne lastnosti vožnje po suhi cesti
 • odličen oprijem na ledu in snegu
 • neznatna možnost akvaplaninga.

Namigi za zimsko sezono

 1. Pravočasno zamenjajte letne za zimske pnevmatike.
  Zimski čas traja od 15. novembra do 15. marca.
 2. Zimske pnevmatike vedno namestite na vsa štiri kolesa.
 3. Priporočena najmanjša globina profila pri pnevmatikah M+S je 4 mm.
 4. Pred montažo preverite pnevmatike, če so poškodovane.
 5. Preverite tlak za polnjenje pnevmatik.
Uradna stran proizvajalca pnevmatike Falken: http://www.falkentire.com/tires